Све категорије

Вести

Почетна> Вести

Функција Л-карнозина

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 9

Л-Карнозин, научни назив β- Аламил-Л-хистидин је врста аминокиселине β- Дипептид састављен од две аминокиселине, аланина и Л-хистидина.


Карнозин (пептид) је антиоксиданс који је открио руски хемичар Гулевич заједно са карнитином. Студије у Великој Британији, Јужној Кореји, Русији и другим земљама показале су да карнозин има снажан антиоксидативни капацитет и да је користан за људско тело.


Карнозин (пептид) може заштитити церебралне васкуларне ендотелне ћелије. Према извештајима, до сада није пронађен ниједан пептид или протеин који би био бољи од карнозина, који не само да има антиоксидативне, антислободне радикале и ефекте против старења.


Медицинске примене:


Русија, Сједињене Државе, Уједињено Краљевство и други објавили су чланке о употреби миозина за лечење катаракте код људи. Тренутно је познато да се у Немачкој и Русији карнозин користи као адитив за храну и средство за јачање; У Француској и Аустралији постоје агенси за негу коже који садрже карнозин, а постоји много извештаја о карнозину који се користи у експерименталним животињским моделима за лечење исхемије мозга, бубрега, срца и дијабетеса. Вести из Јапана показале су коришћењем Вестерн блоттинг технологије да храњење животињског модела зеца са симптомима чира на желуцу са миопептидом који садржи цинк може изазвати експресију гена у ћелијама слузнице желуца и протеинима, који су заштитни фактори који могу заштитити ћелије од различитих штетних стимуланса. Ово сугерише да се миозин може користити као лек за лечење чира на желуцу.

Доказано је да карнозин (пептид) елиминише реактивне врсте кисеоника (РОС) настале прекомерном оксидацијом масних киселина у ћелијским мембранама током оксидативног стреса α-β Незасићени алдехиди. Мишићи и мождана ткива садрже високе концентрације карнозина.Претходна: Аргинин за ваше здравље

Следеће: Л-цитрулин је аминокиселина која има бројне здравствене и спортске предности

Вруће категорије

ОНЛИНЕ